Het is soepseizoen babyyyyyy. We hadden onlangs een dag van 50 graden en ik ben hier voor. Ik zit erin. Ik heb zin in soep. Maar ik heb ook trek in ramen…wat ook soep is. Brian en ik hebben de traditie dat als het sneeuwt, we naar buiten gaan om ramen te halen. We hebben allebei een hekel aan sneeuw, dus we kunnen net zo goed ergens van genieten als het sneeuwt. Maar we zijn er nog niet helemaal. Dus voor nu maak ik chili op voetbalavonden op maandagavond en maak ik soep op willekeurige doordeweekse avonden. Soep wordt onderschat en ondergewaardeerd. Laten we dat veranderen, oké? Koel.
Zei ik nou echt ‘maandagavond voetbalavonden’? Welke TF ben ik? Ik heb een kind en steun nu een sport die me gek maakt en waar ik nog steeds een hekel aan heb? Ik denk het wel. Nou, hier komt het op neer: alle familieleden van mijn man zijn hier nu. Zijn zus is hier 10 jaar geleden naartoe verhuisd, zijn broer is een jaar geleden verhuisd en zijn moeder is 6 maanden geleden verhuisd. Dus ze zijn allemaal hier en de meesten (gelukkig niet mijn schoonzus, dus we kunnen samen bitchen) willen naar de grote wedstrijden kijken, vooral die van Chiefs. Dus ik ben gestopt met vechten en ik heb het omarmd. En door het te omarmen, bedoel ik dat ik chili of soep of arepa’s maak, ze schreeuwen allemaal tegen het tv-scherm, en mijn schoonzus en ik praten over de laatste roddels op sociale media, zoals Tristan- en Khloe-schandalen. Kan het me schelen dat de scheids een slechte beslissing nam over Mahomes of Brady? Nee. Maar ik geef wel om de make-upkeuzes van Khloe. Jongens doen altijd alsof ze niet van drama houden, maar ze genieten van de twitteroorlogen die na elke wedstrijd doorgaan. Is er iemand anders die verrast is dat Twitter er nog steeds is of ben ik dat gewoon?
Ik ben gewoon blij te kunnen zeggen dat ik voetbal niet meer veracht. Het kan me absoluut geen bal schelen, maar ik waardeer echt hoe productief het me heeft gemaakt. Als ik een project moet afmaken, is voetbal zoiets als witte ruis opzetten – je komt gewoon in de zone en breekt het uit. Ik vraag me af hoe Avery zal zijn als ze opgroeit, met een gezin dat verdeeld is in hun gevoelens voor sport. Zal ze ernaar willen kijken? Zal het haar iets schelen? Zal ze geïrriteerd zijn? Zal ze het spelen? Ik ben helemaal cool met haar liefde voor voetbal, maar ik hoop haar te doordringen dat het belangrijkste onderdeel van elke sport gewoon het eten is. Het is gewoon een feit.
Romige Champignonsoep Met Wilde Rijst
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 1 uur 20 minuten
- Totale tijd: 1 uur 35 minuten
- Opbrengst: 5 porties 1x
- 2 eetlepels boter of ghee
- 5oz cremini champignons, in vieren
- 5oz witte champignons, in kwarten
- 5oz shiitake-champignons, in plakjes
- 5oz baby bella paddenstoelen, in vieren
- 1 theelepel zout, verdeeld
- 2 grote wortels, in blokjes
- 3 stengels bleekselderij, in blokjes
- 1 gele ui, in blokjes
- 4 knoflookteentjes, gehakt
- 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
- 1/2 eetlepel gedroogde tijm
- 1/2 eetlepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel rode pepervlokken
- 1/2 theelepel van zout, of naar smaak
- 1/4 kop glutenvrij meel
- 48oz kippenbouillon
- 1 kopje wilde rijst
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/4 kop heavy cream
- sap van 1/2 citroen
Instructies
- Voeg twee eetlepels boter of ghee toe aan een Nederlandse oven of pan met zware bodem, op middelhoog vuur. Voeg champignons toe en kook gedurende 10 minuten, roer om de paar minuten, tot ze goudbruin en ingekookt zijn. Voeg 1/2 theelepel zout toe en meng tot gecombineerd. Haal uit de pot en zet opzij.
- Voeg nog 2 eetlepels boter of ghee toe aan de pan en voeg dan de wortels, selderij en gele ui toe. Laat 7 minuten koken, roer door zodat ze gelijkmatig koken, voeg dan de knoflook, rozemarijn, gedroogde tijm, gedroogde oregano en rode pepervlokken toe en kook nog eens 3 minuten. Ik heb hier 1/2 theelepel zout toegevoegd, maar dat is helemaal aan jou. Ik hou van zout!
- Voeg de glutenvrije bloem toe samen met de champignons en meng om alle groenten te bedekken. Voeg vervolgens de bottenbouillon en wilde rijst toe. Meng om de hoes te combineren. Breng aan de kook, zet het vuur dan op middelhoog vuur en kook ongeveer 1 uur, meng elke 15 minuten om ervoor te zorgen dat er niets aan de bodem van de pan blijft kleven.
- Zodra de rijst zacht is, haal je van het vuur en voeg je zwarte peper, slagroom en citroensap toe voor het opdienen!