Ik ben dol op soep. Niets is zo geruststellend op een kille dag als een grote warme kom soep. Maar weet je wat niet geruststellend is? Iemand deelt de meest voor de hand liggende uitspraak in een blogpost. Kan ik nog saaier zijn? Kom op, Juli, doe je best! Dat is gewoon laaghangend fruit. Weet je wat nog meer laaghangend fruit is? Komieken praten over Covid en het vaccin. Het is natuurlijk moeilijk om het niet te doen, want het is het belangrijkste waar we allemaal al 2 jaar doorheen gaan, maar het is steeds weer een beetje hetzelfde materiaal. Ik ben momenteel in New York en we gingen onlangs naar de Comedy Cellar, en de grappigste komieken VERRE waren degenen die niet over die saaie dingen praatten. De grappigste komiek was er een die sprak over naar Elitch Gardens gaan. Weet je wat grappige AF is? De mensen die naar Elitch Gardens gaan. Dat is nog eens goed materiaal.
Waar hadden we het over? Oh ja, soep. Omdat soep souuuuuuper interessant is. Zie wat ik daar heb gedaan? Papa grap. Dus deze soep is gemaakt met een graanvrije kaasravioli. Maar je zou het kunnen maken met elke ravioli die je lekker vindt of bij de hand hebt. Het kan me niet schelen wat je met je soep doet, het is jouw soepleven, niet het mijne. Weet je wat deze soep nog lekkerder zou maken? Als je wat extra kaas, wat slagroom en wat brood ernaast hebt toegevoegd. Maar nogmaals, het is niet mijn soepleven, het is het jouwe. Ik wil dat je je beste soepleven leidt zoals je wilt. Met kaas of zonder. Met brood of zonder. Naarmate ik mijn darmen meer en meer heb genezen, ben ik met brood aan het spelen geweest en het gaat heel goed. Het is heel mooi. Maar nogmaals, dit gaat niet over mij, dit gaat over jou en je soep. Ga er achteraan, zoals je wilt!
Weet je wat mijn favoriete ding is geworden. Mijn eigen hebben kruidentuin. Ik heb altijd al mijn eigen kruiden willen kweken, maar ik vond kruiden op een vensterbank niet mooi. Gewoon niet mijn gevoel. Maar een vriend heeft me dit voorgesteld kruidentuin en ik ben GEOBSESSEERD! Ik kweek momenteel limoenbasilicum, munt, dille, koriander en microgreens. Het was zo fijn om altijd verse kruiden in huis te hebben. Ik voeg ze toe aan al mijn salades of garneer ze eigenlijk op elk gerecht dat ik maak. Ook al probeer ik je niet te vertellen wat je moet doen als het om je soepleven gaat, ik raad dit ten zeerste aan kruidentuin zodat je verse kruiden op je soep kunt hebben. Of niet. Leef gewoon je beste leven, met of zonder kruiden, oké?! Oké doei!!
Graanvrije raviolisoep
- Auteur: juli
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Totale tijd: 40 minuten
- Opbrengst: 6–8 porties 1x
- 1 eetlepel avocado-olie
- 1/2 gele ui, gehakt
- 3 knoflookteentjes, gehakt
- 3 wortelen, in blokjes
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel Italiaanse smaakmakers
- 64 ons groentebouillon (of rundvlees/kip been bouillon)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 24 ons gesneden tomaten
- 1 pakket (10 ons) graanvrije kaasravioli of voorkeursmerk
- 3 kopjes gehakte boerenkool
- 1/2 theelepel zwarte peper
- optioneel – paar eetlepels slagroom of kokosroom
- voor garnering – verse peterselie, verse basilicum en parmezaanse kaas erover
- Doe de avocado-olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gele ui toe en bak 5 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg dan de teentjes knoflook toe en bak nog 3 minuten, tot geurig. Voeg wortels, zout en Italiaanse kruiden toe aan het uienmengsel en meng tot gecombineerd.
- Giet de groentebouillon, tomatenpuree en tomatenblokjes in de pan, meng goed, dek af en zet op hoog vuur om aan de kook te brengen. Voeg als het kookt de ravioli toe. De kooktijd is afhankelijk van de aanwijzingen op de doos. Voor mijn graanvrije kaasravioli, is de kooktijd 7 minuten en 30 seconden. Voeg halverwege het kookproces van de ravioli gehakte boerenkool toe om de resterende tijd mee te koken met de ravioli. Voeg als laatste zwarte peper en eventueel room toe, indien gewenst.
- Topsoep met peterselie, basilicum en parmezaan er bovenop!