Soep is magisch. Het is hartig, het verwarmt je van binnenuit en het zit boordevol voedingsstoffen. Tenminste, als je bottenbouillon gebruikt! Als je nog steeds normale bouillon of bouillonblokjes gebruikt, STOP DAT NU DIRECT, en ga wat biologische bottenbouillon kopen. Bottenbouillon bevat collageen, tonnen vitamines, het kan helpen de darmen te genezen, je gewrichten te beschermen, ontstekingen te verminderen en meer. Bottenbouillon is de shit. Weet je waar ik echter geen fan van ben? Mijn eigen maken. Ik ben daar gewoon niet in geïnteresseerd. Maar gelukkig Waterkoker & Vuur maakt de beste bottenbouillon en bottenbouillonsoepen die er zijn. Ik hou zo verdomd veel van hun bouillon! En ze maken soep zoveel lekkerder. Beknibbel dus niet als het gaat om het maken van deze soep – gebruik bottenbouillon, zorg goed voor je lichaam en wees gelukkig. Zo simpel is het!
Ik ben momenteel diep aan het lezen Diepe voeding. En als ik zeg lezen, bedoel ik luisteren. Audioboeken is een van de grootste uitvindingen aller tijden. Ik heb het afgelopen jaar veel verschillende gezondheids- en dieetboeken gelezen en beluisterd sinds ik sinds 2011 in de paleo-ruimte ben, maar dit boek is een van mijn favorieten geworden. Het gaat zeer diepgaand in op de wetenschap achter plantaardige oliën en suikers, en hoe onze samenleving op zo’n diep niveau wordt beïnvloed door de veranderingen in onze voeding door de jaren heen. Het is echt verhelderend en soms overweldigend, maar ik vind dat iedereen ernaar moet luisteren of het moet lezen. Er wordt veel gepraat over bottenbouillon, orgaanvlees en andere manieren waarop voedsel vroeger werd bereid en waarom die generaties zoveel gezonder waren dan wij. Naarmate de tijd verstrijkt, zelfs met betere technologie dan ooit, wordt onze samenleving steeds zieker. En dit boek is erg nuttig om u in staat te stellen uw eigen dieet beter te bekijken en te bekijken hoe u dit kunt verbeteren. Beveel het ten zeerste aan! In de tussentijd sta ik op het punt om in deze soep te duiken, want het is HELLA GOED voor restjes!!
Romige Tortellinisoep
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 35 minuten
- Totale tijd: 45 minuten
- Opbrengst: 6–8 porties 1x
- 1lb hete Italiaanse worst
- 1/2 gele ui, in blokjes
- 3 grote wortels, in blokjes
- 3 knoflookteentjes, in plakjes
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels verse tijm
- 2 eetlepels verse rozemarijn, grof gehakt
- 2 eetlepels glutenvrij meel
- 48oz kippenbouillon
- 9oz glutenvrije tortellini
- 1 bundel boerenkool, grof gehakt
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 3 eetlepels slagroom of kokosroom
Instructies
- Doe Italiaanse worst in een grote soeppan, breek in kleine stukjes en kook tot er geen roze meer over is. Worst verwijderen en opzij zetten.
- Voeg ui en wortels toe aan de pot. Laat 5-7 minuten koken, tot de uien doorschijnend en geurig worden. Voeg knoflookteentjes, zout, tijm en rozemarijn toe en kook nog 5 minuten. Voeg bloem toe aan de pot en meng om te combineren. Voeg vervolgens bouillon toe en meng tot gecombineerd. Dek af en breng aan de kook.
- Voeg tortellini, boerenkool en zwarte peper toe. Meng tot gecombineerd en kook gedurende 5 minuten. Zodra de tortellini gaar is, voeg je de worst en slagroom toe en kook je nog 2 minuten om door te verwarmen. Proef voor het opdienen of de soep nog wat extra zout nodig heeft. Nu hoef je het alleen nog maar op te eten!!