Dit bericht kan gelieerde links bevatten, zie ons privacybeleid voor details.
White Corn Pizza met pesto en gekonfijte jalapeños. Huisgemaakt pizzadeeg belegd met basilicumpesto, knoflook, sjalotjes, verse ricotta, melty mozzarella en provolone. Maak het af met zoete gele maïs en pittig-zoete gekonfijte jalapeños. Als je van een kaasachtige pizza houdt, staat dit op het punt een nieuw nietje voor het zomerse diner te worden. Serveer deze kaasachtige pizza direct uit de oven voor een echt eenvoudig diner waar iedereen dol op zal zijn.
Toen ik dit recept begon te maken, wist ik precies wat ik wilde doen. Maak een extra kaasachtige, witte pizza. Maar ik wilde het ook speciaal maken met zoete zomermaïs en zelfgemaakte basilicumpesto.
Simpel, maar echt zo verdomd lekker.
En voor een keer is dat precies wat ik deed. MAAR, nadat ik klaar was met het fotograferen van de pizza, maakte ik een tweede voor het avondeten. Hieraan heb ik gekonfijte jalapeños toegevoegd. Zodra de pizza uit de oven kwam, wist ik dat ik de pizza opnieuw ging maken. Dit keer met de toevoeging van de gekonfijte jalapeños.
Ik weet het, gekheid, maar het is een beter recept met een lekker pitje.
De snelle details
Er is niet veel werk aan deze pizza, dus daar moet je van houden.
Voor het pizzadeeg heb ik het recept gebruikt dat ik in de HBH heb staan Elke dag kookboek. Maar je kunt natuurlijk ook pizzadeeg uit de winkel gebruiken! Zorg er wel voor dat je deeg op kamertemperatuur is. Dit maakt het vormen van je pizza’s veel gemakkelijker.
Duw het deeg eruit en verdeel het over je basilicumpesto. Ik gebruik graag zelfgemaakte pesto, aangezien onze tuin overloopt van verse basilicum. Ik maak de mijne met basilicum, geroosterde noten (meestal pijnboompitten, maar soms pistachenoten of walnoten), knoflook, jalapeño, olijfolie, veel parmezaanse kaas, zout en peper. Nogmaals, de jalapeños geven een kleine kick, waar we allemaal van houden.
Voor de jalapeños gebruik ik gekonfijte jalapeños die zoet en pittig zijn. Ik ben dol op ze in combinatie met de maïs, het is zo’n onderschatte combinatie. Je zou ook ingelegde jalapeños kunnen gebruiken, die zullen niet zo zoet zijn, maar wel heerlijk.
Top met veel verse basilicum, snijd, eet en geniet !! Dit is absoluut onze favoriete zomerpizza van dit moment. En de laatste tijd doen we een keer per week pizza!
Op zoek naar andere pizzarecepten? Hier zijn enkele favorieten:
Pesto Courgette en Perzik Pizza met Burrata
Godinnenpizza Garden Greens
Pull Apart Geroosterde Knoflook Pizza Dip Schuifregelaars
Blad Pan Buffalo Kip Pizza
Easy Sheet Pan Tomaat Kruidenpizza
Tot slot, als je deze White Corn Pizza maakt, laat dan zeker een reactie achter en/of geef dit recept een waardering! Ik hoor vooral graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En natuurlijk, als je dit recept gaat maken, vergeet me dan niet te taggen Instagram! Het is mijn favoriet om door de foto’s te bladeren van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt!
Witte Maïspizza
Voorbereidingstijd 15 minuten
Porties: 6
Caloriën per portie: 269 kcal
Voedingsinformatie is slechts een schatting. De nauwkeurigheid van de voedingswaarde-informatie voor elk recept op deze site kan niet worden gegarandeerd.
Koop ingrediënten bij uw plaatselijke Target-winkel. Leer meer
-
1. Verwarm de oven voor op 250 ° F. Wrijf een grote bakplaat in met olijfolie.2. Duw het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak naar buiten tot het vrij dun is (ongeveer een cirkel van 25 tot 30 cm). Leg het deeg op de voorbereide bakplaat. Verdeel de pesto erover en voeg de knoflook, sjalot en chilivlokken toe. Voeg vervolgens klodders ricotta, de mozzarella en provolone toe. Lepel over de maïs en jalapeños (indien gebruikt). 3. Bak gedurende 10-15 minuten of tot de korst goudbruin is en de kaas bubbelt. Haal uit de oven en bestrooi met verse basilicum. Snijd en geniet!
Gekonfijte Jalapeños
-
1. Breng 1/3 kopje honing zachtjes aan de kook. Laat 3-5 minuten op laag vuur sudderen. 2. Schik ondertussen 2-3 in plakjes gesneden jalapeños in een glazen pot. Giet de honing over de jalapeños. Voeg 2 eetlepels appelciderazijn toe en een snufje zout. Laten afkoelen. In de koelkast maximaal 2 weken houdbaar.