Dit bericht kan gelieerde links bevatten, zie ons privacybeleid voor details.
Gekarameliseerde Sjalot En Spek Geitenkaas Pizza. Huisgemaakt pizzadeeg belegd met verse zomertomaatjes, pittige geitenkaas, krokante spekjes, basilicum, veel smeltkaas en zoete en overheerlijke gekarameliseerde sjalotten. Oh, en ook wat verse tijm en chilivlokken. Als de pizza net uit de oven komt, werk af met verse basilicum. Als je van een kaasachtige pizza houdt, staat dit op het punt een nieuwe doordeweekse maaltijd te worden. Serveer deze kaasachtige pizza direct uit de oven voor een heel eenvoudig diner waar iedereen dol op zal zijn.
Met alle donkere dagen en regen die we hebben gehad, kan ik er niets aan doen, ik heb een beetje zin in de herfst. Ben ik klaar? Nee, ik heb echt nog niet genoeg van de zomer. Toch is een deel van mij opgewonden voor gezellige dagen en pompoenkruiden.
Maar niet te snel. We verlichten de koelere temperaturen met eenvoudige, iets rijkere recepten zoals de pizza van vandaag. Ik zou niet zeggen dat dit specifiek een herfstrecept is. Maar de kaasachtige factor maakt het zeker het hele jaar door troostmaaltijd, waar ik dol op ben.
Dit brengt me bij deze pizza.
Het is een combinatie van alle dingen waar ik nu van hou. Zomerproducten, verse kruiden, eenvoud en blijkbaar veel koolhydraten en kaas!
Hier zijn de details
Het is geen geheim dat ik dol ben op sjalotten. Ik denk dat ze zo goed werken in zoveel recepten. Ze voegen een subtiel zoete smaak toe die nooit overheerst, maar ook complementair is. Ze zijn minder intens dan een ui. Ik gebruik ze graag bij recepten die diep hartig zijn maar een vleugje zoetheid kunnen gebruiken, zoals pizza.
Ik hou er ook van om hun zoetheid in balans te brengen met zoutheid, voer het spek in. De gekarameliseerde sjalotten en het knapperige spek zijn een heerlijke smaakcombinatie die altijd onverwacht, maar toch zo lekker is.
Begin met het karamelliseren van de sjalotjes. Het is veel gemakkelijker dan je zou denken. We gaan de sjalotjes ongestoord laten garen in olijfolie met verse tijm. De sjalotten krijgen een mooie karamelisatie aan de onderkant en worden rondom zacht.
Tijdens het koken ruiken ze heerlijk. Ze smaken een beetje zoet, zout en een beetje boterachtig. Je zult van ze houden.
De rest is montage. Vers pizzadeeg belegd met vijgenjam. Ik weet dat dit niet je gebruikelijke pizza-topping is, maar erg lekker met de zoute bacon, zoete sjalotten en een snufje chilivlokken. Geloof me.
Daarna verse zomertomaatjes. Voor de tomaat rasp ik het graag op een doosrasp om het echt in een saus te breken. Gooi het dan met knoflook en zout, simpel. Kom maar op met de smaken van de tomaat.
Voeg dan de geitenkaas toe, bestrooi met verse basilicum en krokant spek. Bestrooi met mozzarella en voeg als laatste de sjalotjes toe. Ik laat de sjalotjes graag op de pizza. Hierdoor kunnen ze krokant worden in de oven.
Gooi de pizza in de oven en bak tot de kaas bubbelt en de korst goudbruin is.
Top met veel verse basilicum, snijd, eet en geniet !! Dit is absoluut een van mijn favoriete pizza’s op dit moment. Het is echt goed voor elk moment van het jaar. Het zou vooral leuk zijn voor aankomende spelavonden! Zo te gek dat het voetbalseizoen binnenkort weer van start gaat!
Op zoek naar andere pizzarecepten? Hier zijn enkele favorieten:
Witte maïspizza
Pesto Courgette en Perzik Pizza met Burrata
Pull Apart Geroosterde Knoflook Pizza Dip Schuifregelaars
Leaf Pan Buffalo Kip Pizza
Easy Sheet Pan Tomaat Kruidenpizza
Tot slot, als je deze Gecarameliseerde Sjalot en Bacon Geitenkaas Pizza maakt, laat dan zeker een reactie achter en/of beoordeel dit recept! Ik hoor vooral graag van je en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En natuurlijk, als je dit recept gaat maken, vergeet me dan niet te taggen op Instagram! Het is mijn favoriet om door de foto’s te scrollen van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt!
Gekarameliseerde Sjalot En Spek Geitenkaas Pizza
Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties: 6
Calorieën per portie: 267 kcal
Voedingsinformatie is slechts een schatting. De nauwkeurigheid van de voedingswaarde-informatie voor elk recept op deze site kan niet worden gegarandeerd.
Koop ingrediënten bij uw plaatselijke Target-winkel. Leer meer
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng de olijfolie, sjalotten en tijm in een koekenpan en kook op middelhoog vuur tot de olie heet is. Zet het vuur laag, dek af en kook gedurende 10-20 minuten, tot de sjalotjes heel zacht en gekarameliseerd zijn. Roer en kook nog 5 minuten. Voeg de chilivlokken toe. Haal van het vuur.
3. Duw het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot het dun is (ongeveer een cirkel van ongeveer 25 tot 30 cm). Leg het deeg op een bakplaat. Meng de geraspte tomaat met de knoflook, zout en peper. Verdeel de gekonfijte vijgen en tomaten over het deeg. Voeg de geitenkaas, bacon en basilicum toe. Garneer met mozzarella. Trek de sjalotjes uit elkaar en verdeel ze over de kaas.
4. Bak gedurende 10-15 minuten of tot de korst goudbruin is en de kaas borrelt. Haal uit de oven en bestrooi met verse basilicum. Knippen en genieten!